Közvetlenül a tartalomra
Finn Külügyminisztérium

Csaba útja a finn mikuláshoz - Finn Nagykövetség, Budapest : Aktuális

FINN NAGYKÖVETSÉG, Budapest

Kelenhegyi út 16/A
1118 Budapest XI, Hungary
Tel. +36-1-279 2500
E-mail: sanomat.bud@formin.fi
Magyarul | Suomi | English | Svenska |  |  | 
Normál betűméretNagyobb betűméret
 

A finn mikulás, a joulupukki november 30-án ismét Magyarországra érkezik. A 13 éves Csaba azonban még e látogatás előtt szeretett volna személyesen meggyőződni arról, hogy minden rendben van az északi sarkkör vidékén. Csabát a Csodalámpa Alapítvány segítségével ismertük meg, amelynek célja súlyosan beteg gyermekek kívánságainak teljesítése. A Miskolc közelében élő Csaba a joulupukkit szerette volna meglátogatni Rovaniemiben.

Kuva Eszter TariKarácsonyi felvonulás Rovaniemiben

Csaba utazása november 15. és 18. között nagyon jól sikerült, bár az út elején okozott némi izgalmat, hogy a Finnair-dolgozók hétvégi várható sztrájkja miatt a pénteki budapesti járatokat törölték. A Finnairnek hála, Csaba mégis el tudott utazni aznap, Varsón keresztül, Rovaniemiben pedig ismét "jó kezekben" volt, hiszen a Finn-Magyar Társaság rovaniemi szervezetének képviselői, Reijo Sulasalmi, Veikko Kallionpää és Katri Siitonen egész hétvégén gondoskodtak Csabáról és édesanyjáról. A pénteki nap a hosszú út miatt nagyon fárasztó volt, de aztán a hétvége még a betegségét is elfeledtette Csabával. 

 

Kuva Eszter TariCsaba a huskyfarmon

A szombati nap a rovaniemi karácsonyi felvonulással kezdődött, és egy huskyfarmon folytatódott, ahol Csabát kutyaszánozni is elvitték. Délután Csaba meglátogatta a joulupukkit, akivel hosszasan elbeszélgetett. Természetesen ajándékot is vitt a finn mikulásnak, egy PET-palackból készített pingvint - hiszen pingvinekből nagy hiány van az Északi-sarkon.  Vasárnap a kalandok a ranuai sarkvidéki állatkertben folytatódtak, ahol jegesmedvekölyköt és fülesbaglyot is láthatott Csaba. Mág egy rénszarvasfarm meglátogatása is belefért a napi programba, itt etetni is lehetett a rénszarvasokat, és Csaba meghallgathatta a lapp sámántól a négy szél meséjét.  Habár Csabáék szerettek volna még tovább maradni Lappföldön, hétfőn kora reggel már hazafelé kellett indulniuk. Az út azonban örök emlék marad, és reméljük, hogy Csaba máskor is eljut még a joulupukkihoz - már teljesen gyógyultan.

Kuva Eszter TariA vendéglátókkal a ranuai állatkertben

Köszönjük a Finnagora és a Finnair,  Rovaniemi városa és a Finn-Magyar Társaság képviselői, valamint mindazok közreműködését, akik segítettek a Csodalámpa Alapítványnak valóra váltani Csaba kívánságát.

Az oldal nyomtatása

Utolsó frissítés 2013.12.03.


© Finn Nagykövetség, Budapest | Kapcsolat