Közvetlenül a tartalomra
Finn Külügyminisztérium

Suurlähetystö - Finn Nagykövetség, Budapest : A nagykövetség

FINN NAGYKÖVETSÉG, Budapest

Kelenhegyi út 16/A
1118 Budapest XI, Hungary
Tel. +36-1-279 2500
E-mail: sanomat.bud@formin.fi
Magyarul | Suomi | English | Svenska |  |  | 
Normál betűméretNagyobb betűméret
 

Nagyköveti köszöntő

Köszöntöm a budapesti Finn Nagykövetség honlapján! A honlap célja, hogy tájékoztatást adjon Finnországról és bemutassa a nagykövetség tevékenységét. Az oldalon alapvető információkat és címeket találhat állampolgári ügyek intézéséhez, továbbá a kultúrát, utazást, a gazdasági-politikai kapcsolatokat illetően.

Suurlähettiläs Markku Virri
Markku Virri nagykövet

Finnország és Magyarország kapcsolata mindig szoros volt. A nyelvrokonság szilárd alapot nyújt az országaink közötti sokoldalú kapcsolatokhoz. A Magyar-Finn Társaság több mint 50 helyi szervezete odaadó munkát végez Finnország magyarországi megismertetése érdekében. Az ország négy legnagyobb egyetemén lehetséges finn nyelvet tanulni. Számos városnak van testvérvárosa, sok evangélikus gyülekezetnek pedig testvérgyülekezete Finnországban.

Az országaink közötti kapcsolattartás legfontosabb, napi színtere az Európai Unió. A nagykövetség központi feladata, hogy támogassa és erősítse ezen kapcsolatok fejlődését.

A Gellért-hegyen található gyönyörű épületben működik a Finn Kulturális Intézet, a FinnAgora is. A nagykövetségi épületben nyilvános könyvtár található, hétvégeken a Finn Iskola is itt tanítja a Magyarországon élő finn gyermekeket. A nagykövetség előadótermében és rezidenciáján rendszeresen szervezünk nyilvános rendezvényeket. Az épületet joggal hívhatjuk tehát Finn Háznak!

Bízom benne, hogy hasznosnak találja honlapunkat. Szívesen fogadjuk visszejelzéseit, hogy szolgáltatásunk színvonalát tovább emelhessük. Kövessen bennünket a Facebookon és a Twitteren is!

Markku Virri nagykövet

Az oldal nyomtatása

Ez a dokumentum

Utolsó frissítés 2018.10.30.


© Finn Nagykövetség, Budapest | Kapcsolat