Közvetlenül a tartalomra
Finn Külügyminisztérium

Team Finland a világban - Finn Nagykövetség, Budapest : Team Finland

FINN NAGYKÖVETSÉG, Budapest

Kelenhegyi út 16/A
1118 Budapest XI, Hungary
Tel. +36-1-279 2500
E-mail: sanomat.bud@formin.fi
Magyarul | Suomi | English | Svenska |  |  | 
Normál betűméretNagyobb betűméret
 

A Team Finland Magyarországon és Szlovéniában

A Team Finland hálózat Finnországot és Finnország érdekeit képviseli külföldön: segíti a finn vállalatok nemzetközi piacra lépését és a finnországi befektetéseket, valamint fejleszti az országimázst. A Team Finland működési modellje az említett területek kulcsfontoságú szereplőit és szolgáltatásait fogja össze. A hálózat magját az e területen működő,  közpénzekből finanszírozott szervezetek adják: a minisztériumok, Finnország külképviseleti hálózata, a Business Finland, a finn kulturális és tudományos intézetek, a Finnvera, a Finnfund,  valamint a Gazdaságfejlesztési, Közlekedési és Környezetvédelmi Centrumok (ELY) hálózatára épülő regionális nemzetközi kapcsolati központok.

A Team Finland hálózat segíti cégének nemzetközi piacra lépését, növekedését és sikerét a globális piacokon. A nemzetközi kapcsolatokat kereső cégek számára nyújtott szolgáltatásokról a services.team.finland.fi oldalon tájékozódhat.

Team Finland koordinátorok Magyarországon és Szlovéniában

Koordinátor:
Mari Mäkinen követtanácsos
Finn Nagykövetség, Budapest
Tel. +36 1 279 2512
mari.makinen(a)formin.fi

Elnök:
Markku Virri nagykövet

Társelnök:
Cita Högnabba-Lumikero, igazgató, Finnagora

A Business Finland lengyel irodájához tartoznak a Magyarországgal és Szlovéniával kapcsolatos megkeresések.

 


A Team Finland tagjai Magyarországon

A Team Finland célkitűzései Magyarországon

Magyarország szívesen működik együtt Finnországgal. A két ország közötti kapcsolat kiváló és szoros valamennyi területen és társadalmi szinten. Finnországot az innovációk és a modern technológiák terén elöljáró, jól működő társadalomként ismerik Magyarországon. A nyelvrokonságnak köszönhetően a két ország kapcsolata különleges, és a finnek felé nyitottan fordulnak Magyarországon.


A Team Finland célja, hogy fenntartsa és tovább erősítse a Finnországról kialakult pozitív országképet, és hogy referenciaország szerepét tudatosítsa. A Team Finland elsősorban az alábbi területeken szeretné támogatni a finn vállalatok tevékenységét: a) energetika, b) innováció, kutatás-fejlesztés, c) környezet/cleantech, d) ipari termelés. A Team Finland támogatni szeretné a magyar befektetéseket is Finnországban.

A Team Finland elsősorban a magyar hatóságok, döntéshozók, vállalatvezetők, egyetemek, diákok és a sajtó felé szeretne közvetíteni aktuális információkat Finnországról. A Team Finland tagjai ezt népszerű honlapjaik, a Facebook, Twitter és különböző kiadványok segítségével teszik meg. A Team Finland elősegíti a finn és magyar kutatóközpontok és oktatási intézmények közötti kapcsolatok építését.

Suomi-talon kyltin paljastustilaisuusA Finn Ház táblájának felavatása 2011-ben. A Finn Iskola tanulója, Viola Török és Henna Virkkunen miniszter.

A budapesti Finn Ház egyik előképe volt a Team Finland keretében megvalósuló együttműködésnek. A Finn Ház tagjai 2008 ősze óta ugyanabban az épületben dolgoznak. Az együttműködésnek már kialakult és sikeresnek bizonyult formája van. A Team Finland koncepció a korábbiaknál is jobb feltételeket biztosít a közös célkitűzések megvalósításához.

A Team Finland célkitűzései Szlovéniában

Szlovéniában világosan érzékelhető a szándék az innovatív és újfajta üzleti modellek alkalmazására. Az ország szeretne az ipari formatervezés fellegvára lenni, ennek terén már eddig is felmutatott eredményeket. A legígéretesebb együttműködési területek a következők: erdőgazdálkodás, környezetvédelem (Cleantech), egészségügy (eHealth), formatervezés, valamint a logisztika és az infrastruktúra. 

Az erdőgazdálkodás a legjelentősebb a lehetséges szektorok közül, itt már elindult az együttműködés. Ennek elemei közé tartoznak a két ország nemzeti erdőgazdálkodási stratégiái, illetve az EU keretein belül folytatott együttműködés, amely megalapozza a gazdasági-kereskedelmi kapcsolatokat is.

További információk:

A Team Finland magyarországi tevékenységéről Facebook oldalunkon olvashat

A Team Finland szlovéniai tevékenységéről lásd a Finland in Slovenia oldalt

A Team Finland honlapja

A Team Finland a Facebookon

A Team Finland a Twitteren

A Team Finland a Youtube-on

A Business Finland honlapja

A Business Finland a Facebookon

A Business Finland a Twitteren

Az oldal nyomtatása

Ez a dokumentum

Utolsó frissítés 2018.12.04.


© Finn Nagykövetség, Budapest | Kapcsolat