Közvetlenül a tartalomra
Finn Külügyminisztérium

Hagyományok nyomában - Finn Nagykövetség, Budapest : Aktuális

FINN NAGYKÖVETSÉG, Budapest

Kelenhegyi út 16/A
1118 Budapest XI, Hungary
Tel. +36-1-279 2500
E-mail: sanomat.bud@formin.fi
Magyarul | Suomi | English | Svenska |  |  | 
Normál betűméretNagyobb betűméret
 
Hírek, 2018.10.01.

Hagyományok nyomában

A hagyományokat tiszteletben tartva az új nagykövet első vidéki útja Pécsre vezetett, ahol a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara képviselőivel, a város vezetőivel, a baráti kör vezetőségével, valamint a Pécsi Tudományegyetem rektorával találkozott. A látogatás házigazdája Kator György, Finnország tiszteletbeli konzulja volt.

A Pécsi Magyar-Finn Társaság mindig gondoskodott róla, hogy az új nagykövetet megérkezésekor egy Pécsre szóló meghívó várja. Markku Virri nagykövet úr érkezésekor sem történt másként. A nagyköveti házaspár lányukkal együtt egy napsütéses őszi reggelen Baranya megye székhelye felé vette az irányt.

A nap első találkozóján a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Síkfői Tamás, és titkára, Rabb Szabolcs a város gazdasága előtt álló kihívásokról és a jövőre vonatkozó terveikről számolt be.

Pécsin kauppakamari
 Markku Virri nagzkövet és a Pécs-Baranyai Kereskedelmi- és Iparkamara elnöke Síkfői Tamás. A háttérben a kamara titkára, Rabb Szabolcs, Maria Virri és Terttu Virri nagykövetné asszony.

Hoppál Péter országgyűlési képviselő és Őri László alpolgármester a város finn kapcsolatairól adtak összefoglalót, megemlítve személyes Finnország-élményeiket is.

A Pécsi Magyar-Finn Társaság vezetőségétől a társaság történetének kiemelkedő eseményeibe nyerhetett betekintést a nagykövet. A szoros programba még egy rövid városnéző séta is belefért a társaság elnöke, Anja Haaparanta vezetésével.

Pécsin Unkari-Suomi Seura
Találkozó a Pécsi Magyar-Finn Társaság vezetőségével.

A napot a Miseta Attilával, a Pécsi Tudományegyetem rektorával elfogyasztott vacsora zárta, amelyen szó esett az egyetem helyzetéről és terveiről.

Geresdlakin suomalaiset
A geresdlaki finnek körében.

Az út második napja szintén a hagyományok jegyében telt: a geresdlaki svábok hagyományos ételének ünnepén, a Gőzgombóc Fesztiválon. Habjánecz Tibor, a település polgármestere fogadta a nagyköveti házaspárt, akik a fesztivál forgatagában a helyi finn kolónia képviselőivel is találkoztak. A programból nem hiányzott természetesen a gőzgombóckóstoló sem.

Az oldal nyomtatása

Utolsó frissítés 2018.10.03.


© Finn Nagykövetség, Budapest | Kapcsolat