Közvetlenül a tartalomra
Finn Külügyminisztérium

Budapesten a finn eredetű hackerverseny, a JUNCTION - Finn Nagykövetség, Budapest : Aktuális

FINN NAGYKÖVETSÉG, Budapest

Kelenhegyi út 16/A
1118 Budapest XI, Hungary
Tel. +36-1-279 2500
E-mail: sanomat.bud@formin.fi
Magyarul | Suomi | English | Svenska |  |  | 
Normál betűméretNagyobb betűméret
 

Budapesten a finn eredetű hackerverseny, a JUNCTION

Junction Hackathon 3 (Photo: Chitrak Mitra)
Junction Hackathon. Fotó: Chitrak Mitra.

A 48 órás hackathon hagyományait (hack + marathon ötvözetéből) 2015-ben indították, Helsinkiből. A Junction az elmúlt három év alatt nemzetközi hírnévre tett szert. Európa legnagyobb hackathonján a 48 órák alatt több mint 1000 kihíváson dolgoztak a résztvevők, 5000 lelkes fejlesztő, designer és vállalkozó bevonásával.

Az október 19-21. között a Millenáris Startup Campuson rendezett verseny célja, hogy két nap alatt, a csapatok helyi és multinacionális vállalatok valódi problémáira találjanak egyedi megoldásokat, melyeket az esemény végén szakértő zsűri előtt prezentálnak.

Tavaly, a Tech Embassy társalapítója, Gedai Bence, csapatával részt vett a finn versenyen, melyen elhatározta: a Junctionnek Budapesten a helye! „Lenyűgözőnek találtam a finnek nyitottságát, barátságos közeledésüket, szeretném ugyanezt a hangulatot megteremteni Magyarországon is!” – mondta Gedai, így október 19. és 21. között a nemrég nyílt Millenáris Startup Campus ad majd otthont az első JUNCTIONxBudapest hackathonnak.

Junction Hackathon 2 (Photo: Tuukka Mattlar)
Junction Hackathon. Fotó: Tuukka Mattlar.

A JUNCTIONx formula – a fő esemény kistestvére –, a világ számos pontján már több alkalommal is sikeresen bebizonyította, hogy közel sem csak az eredeti másolata, és ez nem lesz másként Budapesten sem. A finn verzióhoz hűen, a szervezők itt is a lehető legjobb élményt szeretnék biztosítani, melyre mi sem jobb garancia, mint a számos közismert vállalkozás, akik partnerként a rendezvény mellé álltak. A budapesti hackathon feladatairól olyan sikeres és tapasztalt piaci szereplők gondoskodnak majd, mint az OTP Bank, a Nokia,valamint a Transferwise.

Tudtad ezt Finnországról?

A digitalizációval kapcsolatos startupok egy főre eső száma itt a legmagasabb a világon.

Finnországban rendezik meg minden év decemberében a világ második legnagyobb startup eseményét, a Slusht.

A legerősebb kiberbiztonsági rendszerek kiépítéséhez finn innovációk is hozzájárultak. A kiberbiztonság a digitális világban prioritás Finnország számára.

Az SMS, az 5G és a Linux operációs rendszer mind finn találmányok, hogy csak néhányat említsünk. Ami ezeknek létrejöttét lehetővé teszi, az a magán- és a közszféra aktív együttműködése, a startupokat támogató környezet és az innovatív tesztelési lehetőségek. A hátteret a finn oktatási rendszer magas színvonala biztosítja.

Finnország vezető szerepet tölt be a mobiljátékpiacon is. A legsikeresebb finn játékok az Angry Birds és a Clash of Clans – eddig, de a lista folyamatosan nő.

Az oldal nyomtatása

Utolsó frissítés 2018.10.15.


© Finn Nagykövetség, Budapest | Kapcsolat