Közvetlenül a tartalomra
Finn Külügyminisztérium

Kirjasto - Finn Nagykövetség, Budapest : A nagykövetség : A könyvtár

FINN NAGYKÖVETSÉG, Budapest

Kelenhegyi út 16/A
1118 Budapest XI, Hungary
Tel. +36-1-279 2500
E-mail: sanomat.bud@formin.fi
Magyarul | Suomi | English | Svenska |  |  | 
Normál betűméretNagyobb betűméret
 

A könyvtár

Uusittu kirjasto 2007Könyvtárunk egyik leglátogatottabb része a folyóirat sarok

Könyvtárunkat az 1980-as évek végén hoztuk létre. Büszkék vagyunk a finn történelmi, politikatörténeti, művészeti könyveinkre és a lexikonokra. Jelenleg mintegy 4 000 kötetünk van, melynek többsége finn, angol vagy magyar nyelvű. Tekintettel a helyiség méreteire, nagyobb beszerzéseket nem tervezhetünk, de azért az állomány folyamatosan bővül, pl. a legújabb magyar fordításokkal vagy finn kézikönyvekkel. Szolgáltatásainkra ma még a hagyományos forma (helyben olvasás, kölcsönzés) jellemző. A kölcsönzési idő max. 1 hónap.

A folyóiratolvasóban finn napilapok és folyóiratok széles választéka várja a látogatót.  A Helsingin Sanomat 1 hónapnál régebbi számait bárki elviheti. A könyvtár közel 300 darabos CD gyűjteménye jól reprezentálja a klasszikus finn zenét és zeneszerzőket, de vannak népzenei, jazz és rock lemezeink is. A több mint 200  DVD-film  kitűnő keresztmetszetet ad napjaink finn filmművészetéből.

A nagyközönség rendelkezésére áll továbbá egy internet hozzáféréssel rendelkező számítógép. A könyvtár használata és a kölcsönzés ingyenes. A könyvtárban látogatóinknak ingyenes wifi-kapcsolatot biztosítunk.

Nyitvatartás: hétfőtől péntekig 8.00-16.00 óráig.

ExcelNapilapok és folyóiratok (Excel, 23kB)

ExcelCd-gyűjtemény (Excel, 99 kB)

ExcelVideó- és DVD-gyűjtemény (Excel, 54kB)

A könyvtár egyúttal előadó- és kiállítóteremként is működik, ahol rendszeresen tartunk irodalmi esteket, filmvetítéseket, szemináriumokat, finn vállalatok termékbemutatóit. A nagykövetség a baráti köröknek és iskoláknak térítésmentesen kölcsönöz kisebb finn témájú kiállításokat. Technikailag jól feszerelt előadótermünk bérelhető.

A könyvtár bérlése és technikai felszereltsége

A könyvtár és az előadóterem alkalmas előadások és kisebb kiállítások rendezésére. Az elrendezéstől függően 30-120 ülőhelyet lehet kialakítani benne.

Az előadóterem felszereltsége: hifitorony, írásvetítő, projektor, vezeték nélküli mikrofon erősítőkkel,  DVD-lejátszó, számítógép web-kamerával.

Az előadótermet külsősök részére is bérbe adjuk: 100 euró/félnap (max. 4 óra) vagy 200 euró/nap. Rendezvények esetén használni lehet a könyvtárhoz tartozó konyhát: poharak, csészék, tányérok 100 fő részére. Partyservice is rendelhető.

Az oldal nyomtatása

Ez a dokumentum

Utolsó frissítés 2018.02.08.


© Finn Nagykövetség, Budapest | Kapcsolat