Közvetlenül a tartalomra
Finn Külügyminisztérium

Konsulipalvelut_HU - Finn Nagykövetség, Budapest : Konzuli szolgáltatások : Konzuli ügyek

FINN NAGYKÖVETSÉG, Budapest

Kelenhegyi út 16/A
1118 Budapest XI, Hungary
Tel. +36-1-279 2500
E-mail: sanomat.bud@formin.fi
Magyarul | Suomi | English | Svenska |  |  | 
Normál betűméretNagyobb betűméret
 

Konzuli ügyek

Bajba jutottak részére nyújtott szolgáltatások

A konzuli törvény értelmében a nagykövetség tájékoztatást ad és segítséget nyújt a bajba jutott finn állampolgároknak és az állandó finnországi tartózkodási engedéllyel rendelkező külföldieknek, szükség esetén segít a hozzátartozók értesítésében, az egészségügyi ellátás, valamint a hazaszállítás megszervezésében, büntetőfeljelentés megtételében és egyéb, a helyzet kívánta nélkülözhetetlen segítség megszervezésében.

A bajba jutott finn állampolgárok, valamint az állandó finnországi tartózkodási engedéllyel rendelkező külföldiek hétfőtől péntekig 8 és 16 óra között fordulhatnak a nagykövetséghez. Egyéb tudnivalókról hivatali időben a +36 1 279 2500-as telefonszámon kaphatnak felvilágosítást.

Pénzátutalás Finnországból

A nagykövetségnek nem áll módjában közvetlen anyagi segítséget nyújtani, csak közvetítőként működik. A Finnországból történő pénzátutalás hétköznapokon például a Western Union vagy Intercash pénzintézet magyarországi fiókjain keresztül lehetséges .

Betegségek és balesetek

Megbetegedések esetén a nagykövetség tájékoztatást ad a magyarországi orvosi ellátásról, valamint a helyi orvosok és kórházak elérhetőségeiről. Magyarország és Finnország között kétoldalú, az egészségügyi ellátásról szóló egyezmény van érvényben, amely az ideiglenesen - legfeljebb egy évig - egymás területén tartózkodó állampolgárokat érinti.

Az Európai Unió és az Európai Gazdasági Térség országaiban (Izland, Liechtenstein, Norvégia), valamint Svájcban tartózkodó, európai egészségbiztosítási kártyával rendelkezők jogosultak minden orvosilag indokolt sürgősségi egészségügyi ellátást igénybe vételére és költségeik megtérítésére. A kártya birtokosa az adott ország törvényben szabályozott egészségügyi ellátó rendszerét az adott állam polgáraival azonos feltételek mellett veheti igénybe. A kártya használatával kapcsolatos tudnivalókról bővebb információkat találhat a Finn Társadalombiztosítási Intézet honlapján.

Az oldal nyomtatása

Ez a dokumentum

Másutt a világhálón

Utolsó frissítés 2016.03.30.


© Finn Nagykövetség, Budapest | Kapcsolat