Közvetlenül a tartalomra
Finn Külügyminisztérium

Vállalkozás és beruházás Finnországban - Finn Nagykövetség, Budapest : Finnországról : Vállalkozás és beruházás Finnországban

FINN NAGYKÖVETSÉG, Budapest

Kelenhegyi út 16/A
1118 Budapest XI, Hungary
Tel. +36-1-279 2500
E-mail: sanomat.bud@formin.fi
Magyarul | Suomi | English | Svenska |  |  | 
Normál betűméretNagyobb betűméret
 

Vállalkozás és beruházás Finnországban

Finnország nagymértékben globalizálódott ipari gazdaság, virágzó szolgáltatási szektorral. Az ország első osztályú üzleti környezetet kínál: az üzleti vállalkozás beindítása könnyű és gyors, állami kutatási és fejlesztési alapok állnak rendelkezésre. A fejlett infrastruktúra, a modern logisztika és a kommunikációs hálózatok megkönnyítik a vállalkozások működését. Finnország könnyen megközelíthető helyszínt kínál a növekvő észak-európai piacon. A magasan képzett finneket hatékony problémamegoldóként és megbízható üzleti partnerként tartják számon.

Finnország vállalkozásbarát környezetet teremt

A finn kormány vállalkozásbarát, az országban fejlett az infrastruktúra, képzett a munkaerő, a működési költségek pedig versenyképesek. A Transparency International szerint Finnország a legkevésbé korrupt ország.

Finnországban a nemzetközi üzleti vállalkozások között az angol a közvetítő nyelv. A lakosság nagy része jól beszéli, különösen a fiatalabb generációk. A finn mellett az ország másik hivatalos nyelve a svéd, és sok finn beszél oroszul is.

Az üzleti környezet kedvező a közvetlen külföldi beruházások számára. A külföldi tulajdonú vállalatok kormányzati beruházásösztönzőkben részesülhetnek, valamint az egyetemek és a magánszektor közötti kiváló együttműködésnek köszönhetően hozzáférhetnek a legújabb kutatási eredményekhez. A külföldi befektetéseket Finnországban a gazdasági dinamizmus felpörgetőiként üdvözlik. A világ egyik legversenyképesebb és legnyitottabb gazdaságú országaként Finnország sokat tud ajánlani a külföldi befektetőknek.

Finnország Észak-Európa kapuja

Finnország Észak-Európával való kereskedelmi tapasztalatainak, a szomszédos országokhoz fűződő történelmi és kulturális kapcsolatainak köszönhetően értékes rálátással rendelkezik az egész régióra. Az ország egyben ideális kereskedelmi kapu Oroszország felé. Az unióból Oroszországba irányuló tranzitkereskedelem jó része már Finnországon keresztül bonyolódik, hiszen a két ország vasútja ugyanazon a nyomtávon halad. Helsinki és Szentpétervár között a távolság mindössze 400 kilométer, ami vonattal 3 óra.

Adózás

Az állami szektor legfőbb bevételi forrását az adóbevételek jelentik. Az Adóhivatal szedi be a finn adók és adójellegű bevételek nagy részét.

A társasági adó minden társasági bevételre egyforma, beleértve az eladási profitot, a kamatjövedelmet, az osztalékot, a jogdíjakat és a bérbeadásból származó jövedelmeket. Forgalmi adó (ÁFA) terheli a legtöbb terméket és szolgáltatást.
 

Az oldal nyomtatása

Másutt a világhálón

Utolsó frissítés 2013.02.07.


© Finn Nagykövetség, Budapest | Kapcsolat